Matematik

Andengrads funnktion "hjælp til skæringspunkt"

18. juni 2009 af fredespasser (Slettet)

har problemer med mit matematik

Forklar grafisk og analytisk (dvs. ved beregning) hvordan to andengradsfunktioners skæringspunkt(er) findes.

Forklar grafisk og analytisk (dvs. ved beregning) hvordan skæringspunkter imellem en andengradsfunktion og en lineær funktion findes.
 

på forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2009 af peter lind

Hvis den ene funktion hedder f(x) og den anden funktion hedder g(x) skal du løse ligningen f(x)=g(x). Dette er uafhængig af hvilken type funktion, der er tale om.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Men det er ikke sikkert, at skæringspunktet findes. Så mængden {f(x) = g(x)} kan godt være tom.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. juni 2009 af mathon

"Forklar grafisk og analytisk (dvs. ved beregning) hvordan to andengradsfunktioners skæringspunkt(er) findes."

grafisk parablernes eventuelle skæringspunkter aflæses

analytisk
parabel1: y = a1x2 + b1x + c1 , a1≠0
parabel1: y = a2x2 + b2x + c2 , a2≠0

eventuel skæring kræver
y = a2x2 + b2x + c2 = a1x2 + b1x + c1   hvoraf

(a2-a1)x2 + (b2-b1)x + (c2-c1) = 0
og
(b2-b1)2- 4*(a2-a1)*(c2-c1) ≥ 0

.............

"Forklar grafisk og analytisk (dvs. ved beregning) hvordan skæringspunkter imellem en andengradsfunktion og en lineær funktion findes"

grafisk parablens eventuelle skæringspunktermed den rette linje aflæses

analytisk
parabel: y = ax2 + bx + c , a≠0
linje: y = hx + q

eventuel skæring kræver
y = ax2 + bx + c = hx + q hvoraf

ax2 + (b-h)x + (c-q) = 0
og
(b-h)2- 4*a*(c-q) ≥ 0


Svar #4
18. juni 2009 af fredespasser (Slettet)

tak det var lige det jeg skulle bruge


Brugbart svar (2)

Svar #5
18. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Det er rart at se, Mathon! :)

Jeg håber, at du bliver gym-lærer. Well, matematikken er delt op i tre dele; Analyse, Algebra og Geometri, men dette vidste du allerede, håber jeg.


Skriv et svar til: Andengrads funnktion "hjælp til skæringspunkt"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.