Matematik

Linjens ligning(er)

20. juni 2009 af JohnJohn22 (Slettet)

Hvorfor er det man skriver linjens ligning både som:

y=ax+b

ax+by+c=0

Jeg mener at vores lærer sagde der var en grund til at man også brugte den nederste, men
husker ej. Anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2009 af peter lind

Den sidste form giver anledning til en formel til at beregne afstanden fra et vilkårligt punkt til linien.


Svar #2
20. juni 2009 af JohnJohn22 (Slettet)

Okay. Tak, men er dét det eneste, man kan komme i tanke om, for synes ikke
jeg genkender det som det han sagde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2009 af peter lind

Andre muligheder: Det kan dreje sig om udvidelse til 3 dimensioner, hvor sådan en ligning bliver ligningen for en plan. De kan også være noget med normalvektoren. (a,b) er en normalvektor til linien.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2009 af mathon

se evt
http://peecee.dk/upload/view/134431


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2009 af mathon

ax+by+c=0

er også yderst anvendelig
i tilfældet to ligninger med to ubekendte

a1x+b1y = -c1
a2x+b2y = -c2                 når lige store koefficienters løsningsmetode benyttes
 


Skriv et svar til: Linjens ligning(er)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.