Matematik

trigonometri

21. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

nogle der ved hvad sammenhængen tanA = a/b for en retvinklet trekant er ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det du har skrevet er sammenhængen!


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2009 af mathon

sin(A) = a/c
cos(A) = b/c

tan(A) = sin(A)/cos(A) = (a/c)/(b/c) = a/b


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/170908


Svar #4
21. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

ja undskyld. mener, hvordan skal man forklare sammenhængen tanA = a/b for en retvinklet trekant ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2009 af keg (Slettet)

tan A= modstående katete/ hosliggende katete (pr definition)

eller mener du hvor man finder den ifm. enhedscirklen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2009 af exatb

TanA er lig med den modstående side divideret med den hosliggende side


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. juni 2009 af lallenalle (Slettet)

punktet hvor linjen for retningspunktet på cirklen skærer linjen der tangerer enhedscirklen i punktet (1,0) har koordinaterne (1,tan(v)). heraf kan vi opstille ligningen ( ensvinklede trekanter) : 

cos(v)= sin(v)/tan(v) (=) 

tan(v) = sin(v)/cos(v) 

tan(v) = (a/c)/(b/c) 

tan(v) = a/b       


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.