Matematik

Opsætning af Gangestykker med decimal tal

25. juni 2009 af Zuunes (Slettet)

Hvordan regner man gangestykker ud med decimal tal i hovedet,,

Nogle der har nogle gode metoder? og hvordan man sætter det op?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2009 af Paul Erdös (Slettet)

Skriv om til brøker. 

Et eksempel med to decimaler:

3,45·10,34=345/100·1034/100=(345·1034)/10000=356730/10000=35,6730


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juni 2009 af MN-P (Slettet)

Glem brøkerne de hører ikke til her

3,45*10,34 ganges ud på slavemaner uden kommaer

345*1034=356730

Der er tocifre i hvert af de to oprindelige tal, altså 4 ialt, så skal der også være 4 cifre efter kommaet i resultater af udgangningen

35,6730

Hvordan du vil gange ud i hovedet i dette eksembel ved jeg ikke, jeg ville ikke kunne gøre det.

--------------------

Man kan selvfølgelig også bruge overslagsregning, her er det smart at regne med penge.

3,45 er ca 3 kr,      10,34 er ca 10 kr resultatet er så ca 3 * 10=30 og så sættes kommaet efter det 35,6730


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni 2009 af MN-P (Slettet)

Hov! er det en opstilling til selve udgangningen du gerne vil have?


Skriv et svar til: Opsætning af Gangestykker med decimal tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.