Matematik

Hjælp

30. juni 2009 af emis (Slettet)

Hvordan bergner man målstoksforhold?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juni 2009 af mathon

eks.

hvis
1 cm på kortet er 25000 cm i virkeligheden
har du

1 cm : 25000 cm eller

1 : 25000

dvs
1 cm svarer til 250 m
4 cm svarer til 1 km

og kortet kaldes et 4 cm-kort


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juli 2009 af MN-P (Slettet)

Mlå afstanden på tegningen mt

Mål afstanden i virkeligheden mv

Omsæt målene, så de har samme enhed, f.eks cm eller m

Målestoksforkold er mt : mv

For at få det til at se pænere ud, forkorter man ofte, så det mindste tal bliver et lille helt tal

Eks:

mt = 22 mm

mv =2 m =2000 mm

Målestoksforhold 44 : 2000

deler med 4 på begge sider

11 : 500

deler med 11 på begge sider for at se om resultatet ser fornuftigt ud

1: 45,555 kunne tyde på at målestoksforoldet er 1:45 da 2000mm:45 = 44,444mm

Se evt hjemmesiden

http://modelbane-piger.dk/husbyggeren/husbygger/maa2.htm#ukendt


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.