Studiebolig

spørgsmål vedr. at ansøge om bolig

14. juli 2009 af halolo (Slettet)

hej

jeg er lidt blevet i tvivl om, hvor klogt det er at ansøge om en bolig, når man ikke har fået svar fra uni. Hvordan er reglerne omkring det med bolig. Ved godt, at man ikk decideret er bundet til en lejlighed ved blot at ansøge om en bolig.

hvad kan bedst betale sig, at pendle frem og tilbage( det kommer self. an på hvor man bor og hvor langt man har, men alligvel) eller at leje en bolig/et kollegieværelse.

er det realistisk, at man finder en eller flere, på den uddannelse man starter på, at dele en lejlighed med. så ville det jo være " dumt" at ansøge om et enværelses kollegieværelse, hvilket jo var min plan, idet de fleste af mine venner ikke begynder  på uddannelse i år.

hmm, håber nogle kan hjælpe med at besvare nogle af disse spørgsmål. på forhånd tak.   


Brugbart svar (3)

Svar #1
14. juli 2009 af 14203 (Slettet)

Om du kan pendle er som du selv siger et spørgsmål om hvor langt man har, men i høj grad også hvo social man ønsker at være. Personligt ville jeg ikke være villig til at pendle fra fx. københavn til odense da det ville tage rigtig mange timer som jeg kunne have brugt med mine studiekammerater og på at læse! Pendler man langt er der også altid spørgsmålet om hvordan man kommer hjem fra fest/fredagsbar/andet socialt og altid at skulle låne sofaen hos en ven ville jeg ikke selv synes var særlig fedt (og heller ikke fedt for vennen der altid "hænger på en").

Om du skal skrive dig op nu er nok en god ide, især hvis du vil læse i en af de større byer hvor der altid er rift om boligerne omkring studiestart. Hvis du vil bo på kollegie ville jeg nok skrive mig op nu, det kræver ikke så meget andet end at udfylde nogle papire osv. igennem boligselvskaber er det dog ofte lidt sværer og koster ofte lidt.

Om du kan finde nogle at flytte sammen med på dit studie - ja det er jo et godt spørgsmål, da jeg startede var der et par der flyttede sammen fra mit hold, men om det er en optimal løsning (og kan lade sig gøre) afhænger jo i høj grad af hvem du kommer til at læse med. :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. juli 2009 af rakijovic

Ansøg for en sikkerheds skyld om kollegieværelse og lejebolig. Det er nemmere at afslå et overflødigt tilbud end at risikere at stå der som nummer sjok i boligkøen og ikke ind i det sidste vide om man får bolig eller hvad man gør.

Hvis du af en udlejer bliver bedt om at afgive svar inden du har fået besked om optagelse, så forklar situationen for vedkommende. Ingen kan forvente at en boligsøgende/studerende in spe skal være clairvoyant. Udlejere/boligforeninger m.v. der især har studerende blandt ansøgerne har prøvet disse situationer før, så de burde være til at snakke med.

Julies idé om at flytte sammen med andre medstuderende..tjah, hvis du og dine slofer in spe kommer godt ud af dte med hinanden, så må I vel selv om det, men du skal jo først møde dem -- og have lært at kende dem gør du først vel inde i dit første semester. Desuden ser jeg nu ikke charmen i at falde over hinanden i en trang lejlighed og oven i købet have den tvivlsomme fornøjelse af at høre alt dine slofer foretager sig. Så er der trods alt lidt mere privatliv på et kollegie.

(Selv om jeg kollegianeren lige nu seriøst kunne finde på at myrde den bonderøv af en underbo der bliver med at spille sin lortemusik for fuldt drøn... Men det er så en anden diskussion.) :D

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Skriv et svar til: spørgsmål vedr. at ansøge om bolig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.