Studievalg og videregående studie

Betinget optagelse 2010 på AU

15. juli 2009 af SicaCs (Slettet)

Som nogen sikkert ved er der i år mulighed for betinget optageles på AU. Der står desværre bare på au.dk, at det ikke er sikkert, det samme vil være gældende i år 2010. Er der nogen som har et fornuftigt bud på, hvordan situationen vil være i år 2010?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juli 2009 af klotte (Slettet)

Det kommer jo an på hvilket fag vi taler om.

Formodentligt vil situationen ligne i år -da der stadig er tale om store årgange af studerende....


Svar #2
15. juli 2009 af SicaCs (Slettet)

Ja, selvfølgelig. Glemte lige at nævne, at det er i forhold til medicin. Det er jo første gang i år, de har lavet betinget optag her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juli 2009 af sandvig (Slettet)

 Jacob Lange fra KU har været ude og kommentere på ordningen og ligeledes Claus Nielsen. De vil vurdere ordningen igen for 2010, da de mener der er problemer forbundet med at optage folk på betingelsen af at de består. Det afhænger velsagtens af hvor mange tomme studiepladser de ender med at få i år pga folk der ikke magter fagene på ganske få uger og dermed ikke består.

I øvrigt synes jeg personligt ikke at det er hensigtsmæssigt at optage efter den metode. F.eks er matematik A jo stadig et krav til medicin og det er unægteligt noget nemmere at score høje karakterer i matB end i A. Derfor kan man jo ende med at "straffe" de studerende der ønsker at tage deres eksamen med alle de fag deres drømmestudie kræver og holde en fortjent sommerferie. Og dermed komme ud med et mindre snit end deres medstudenter, der ønsker at supplere henover sommeren og derfor har højere snit.

Jeg ville forslå at kommende studenter i stedet kæmpede for deres ret til sommerferie :-)

Medicin er et hårdt og tidskrævende studie, så sommerferie op til studiestart er ønskværdigt :-)

Dispensation til at blive optaget under beingelse af at man består det ene eller andet fag, kan man jo altid søge og det er sket før at folk er optaget på medicin under betingelsen af at de består det ene eller andet fag inden studiestart.


Skriv et svar til: Betinget optagelse 2010 på AU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.