Fysik

tryk, opdrift

16. juli 2009 af ILikeTurtles (Slettet)

et 200 g blylod nedsænkes i en ukendt væske. loddet hænger i en snor under en bismarvægt, og i nedsænket tilstand er dets vægt 181 g.

1. indtegn de kræfter, der påvirker loddet i nedsænket tilstand

2. bestem disse kræfters størrelse

3. bestem væskens massefyld

den første er bare at nævne noget om snorkræften, tyngdekraften og opdriften. Hvordan beregner man de to sidste opgaver??


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juli 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Tyngdekraften kan du sagtens bestemme. Snorkraften og opdriften skal da modsvare tyngdekraften for at loddet vil hænge stille (jf. Newtons anden lov).

Til den sidste skal du bruge din viden om opdriften til at finde densiteten af væsken ud fra Archimedes' princip.


Svar #2
16. juli 2009 af ILikeTurtles (Slettet)

jeg prøvede faktisk af med arkimedes

Fop=deltam * g

og indsatte ligningen i den "udvidede" arkimedes

Fop=rov*V*g --> deltam*g=rov*V*g --> m=rov*V

Det er så to ubendte jeg har at gøre med ...

... og jeg er gået i stå


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juli 2009 af peter lind

Slå massefylden af bly op i en tabel, og brug dette til at finde rumfanget af blyloddet.


Svar #4
16. juli 2009 af ILikeTurtles (Slettet)

m=rov*V

m/V=rov

19g/(200g/(11,34g/cm3 )) = rov

1,08g/cm3=rov

rigtigt?


Svar #5
16. juli 2009 af ILikeTurtles (Slettet)

rettere:

rov=1,077g/cm3

hmm?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juli 2009 af peter lind

Jeg har ikke regnet efter; men metoden er rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juli 2009 af MN-P (Slettet)

Tyngdekraft (nedad) og snorkraft (fra vægten) og opdrift (opad)

Tyngdekraft = 200/1000*9,81 N = 1,962 N

Snorkraften = 181/1000*9,81 N

Opdriften svarer til tyngden af den fortrængte vædske

her er den (200-181)/1000*9,81 N =0,186 N

Massen af den fortrængte vædske er (200-181)/1000 kg

Find massefylden for bly (11340,000 kg/m3)

Vædskens rumfang= loddets rumfang = massenlod/massefyldelod

massefyldevædske=massevædske/rumfangvædske


Skriv et svar til: tryk, opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.