Fysik
gnidningkoefficient?
16. december 2004 af
ChosSimbaOne (Slettet)
Hej hej.
Jeg sidder med en fysik opgave, hvor jeg i en af opgaverne skal bestemme en gnidnings koeff. og den får jeg til at være negativ, det kan sådan en da ikke, vel?
Opgaven ser således ud:
http://madshmir.1go.dk/opg.20.jpg
Opgaven jeg har problemer med er B.
jeg bruger at F_g = (MY)*F_n
og jeg finder så F_n ved: f_n=m*g
så finder jeg F_g ved at sige det er den resulterende kraft gange med accelerationen. Den finder jeg ud fra grafen, hvor jeg finder hældningen efter tiden t=1,5 s. men hvis jeg gør det, får jeg en negativ kraft, og der ved en negativ (MY)
(MY)=gnidningekoeff.
Hvis der er noget jeg ikke har uddybet nok så skriv lige hvad :)
//Mads!
Jeg sidder med en fysik opgave, hvor jeg i en af opgaverne skal bestemme en gnidnings koeff. og den får jeg til at være negativ, det kan sådan en da ikke, vel?
Opgaven ser således ud:
http://madshmir.1go.dk/opg.20.jpg
Opgaven jeg har problemer med er B.
jeg bruger at F_g = (MY)*F_n
og jeg finder så F_n ved: f_n=m*g
så finder jeg F_g ved at sige det er den resulterende kraft gange med accelerationen. Den finder jeg ud fra grafen, hvor jeg finder hældningen efter tiden t=1,5 s. men hvis jeg gør det, får jeg en negativ kraft, og der ved en negativ (MY)
(MY)=gnidningekoeff.
Hvis der er noget jeg ikke har uddybet nok så skriv lige hvad :)
//Mads!
Svar #1
16. december 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
Jeg er ikke helt med på, hvordan din måling er foregået - det er vel ikke kraft som funktion af tiden?
Se evt. https://www.studieportalen.dk/opg/ungdomsopg.php?o=2764
Se evt. https://www.studieportalen.dk/opg/ungdomsopg.php?o=2764
Svar #2
16. december 2004 af ChosSimbaOne (Slettet)
hvis du mener den graf, så er det kraften på blokken A som funktion af tiden t
Skriv et svar til: gnidningkoefficient?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
