Matematik

hurtig hjælp søges

12. august 2009 af linda-91 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe?

En funktion f er givet ved:

f(x)=x^3-4x^2-11x+30

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(3,f(3))


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2009 af mathon

...kender du ikke tangentligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2009 af mathon

f '(x) = 3x2-8x-11

f '(3) = 3*32-8*3 -11 = (9-8)3 -11 = 3 -11 = -8

f (3) = 33-4*32-11*3+30 = 9(3-4) - 33 + 30 = -9 - 3 = -12


Svar #3
12. august 2009 af linda-91 (Slettet)

er det bare det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2009 af mathon

...du svarede ikke på #1


Svar #5
12. august 2009 af linda-91 (Slettet)

Skal jeg bare skrive den sidste ligning du har skrevet?


Svar #6
12. august 2009 af linda-91 (Slettet)

nej det jeg skrev som start er alt jeg ved.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. august 2009 af mathon

den almene tangentligning
er

y-f(xo) = f '(xo)(x-xo)              som ved indsættelse giver

y-(-12) = -8(x-3)                    som kan reduceres til formen
                                              y = ax + b


Svar #8
12. august 2009 af linda-91 (Slettet)

..og hvad skal jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. august 2009 af mathon

reducere til
formen

y = a*x + b


Svar #10
12. august 2009 af linda-91 (Slettet)

jamen hvordan gør jeg det?
og hvad skal jeg bruge det du skriver i #3 til?


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. august 2009 af mathon

y-(-12) = -8(x-3)

y+12 = -8x+24

y = -8x+24-12

y = -8x+12


Svar #12
12. august 2009 af linda-91 (Slettet)

og det er så svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. august 2009 af mathon

ja


Svar #14
12. august 2009 af linda-91 (Slettet)

tusind tak!

vil du hjælpe med en mere?


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. august 2009 af ibibib (Slettet)

Er det ikke snyd at få hjælp til den skriftlige eksamen i matematik stx B-niveau?


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. august 2009 af Wacher (Slettet)

Ja, det var også min tanke ... Hvordan kan det lade sig gøre?


Skriv et svar til: hurtig hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.