Matematik

Trekanter :S !

12. august 2009 af nunu09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Trekanterne ABC og A1B1C1 er ensvinklede det oplyses at B= 17 C= 19 og B1= 25 beregn længden af siden C1


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. august 2009 af peter lind

b1 =  25*b/17 Samme forhold skal så gælde for c1 altså c1=25*c/17

Sider skrives normalt med lille bogstav. Vinkler med store bogstaver.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. august 2009 af MN-P (Slettet)

For ensvinklede trekanter gælder at forholdene mellem siderne er ens

altså A/A1=B/B1=C/C1 Bruges de to sidste led  og indsættes C, B, og B1 fås

17/25=19/C1     ganges med 25*C1 fås

17*25*C1/25=19*25*C1/C1      forkorter i  bekke brøker

17*C1=19*25                          dividerer med 17

C1=19*25/17


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. august 2009 af PedeV (Slettet)

Vi anvender at der for ensvinklede trekanter gælder at a/a1 = b/b1 = c/c1

b/b1 = c/c1 => 17/25 = 19/c1 <=> c1 = 19/(17/25) = 27,941176...


Skriv et svar til: Trekanter :S !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.