Fysik

Trampolinspring

12. august 2009 af Miilloh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder og prøver at forberede mig til fysiksygeeksamen, som er i morgen.
Jeg er gået i stå ved en opgave som lyder;
"En trampolin kan tåle at blive trykket 25 cm ned uden at gå i stykker. En person med massen 70kg hopper med strakt krop i trampolinen.
Hvor højt kan personens fødder komme over trampolindugen, uden at den går i stykker?"

Jeg kender fjederkonstanten som er 10,1kN/m
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. august 2009 af QaZZaQ

Når personen hopper op i luften omdannes kinetisk energi til potentiel energi.

Når personen falder ned igen omdannes den potentielle energi til kinetisk energi igen; og når personen rammer trampolinen omdannes den kinetiske energi til potentiel energi oplagret i trampolinen.

Energien som personen har lige inden trampolinen rammes er da, E_kin=E_pot=mgh

Og da den potentielle energi i fjederen er givet ved Epot,fjeder=½kx2, kan følgende ligning skrives op:

mgh<½kx2

h< ½kx2/mg


Svar #2
13. august 2009 af Miilloh (Slettet)

Lige et døgns tid for sent, men tak alligvel :)


Svar #3
13. august 2009 af Miilloh (Slettet)

Ved at sætte ind i formlen får jeg at h<1,8m.

Er det ikke lidt rigeligt eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2009 af QaZZaQ

Jeg får h< 0.46m

Du har glemt at sætte x i anden


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2009 af keg (Slettet)

#3
 

(0,5*10,1*103*0,252)/(70*9,82) =0,46 m altså

h mindre end 46 cm


Skriv et svar til: Trampolinspring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.