Matematik

Kvantorer

13. august 2009 af OleHansen112 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Er der nogen som kan hjælpe med opgave 55 i det vedhæftede ark?

Jeg forstår ikke hvad der menes med spørgsmålet på bunden af opgaven.

"For hvilke af disse sætninger er den omvendte sætning sandt".

Vedhæftet fil: Kvantorer.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af Melinka (Slettet)

Jeg tror der menes: ved hvilke sætninger kan du 'vende' implikationstegnet således at det 'omvendte' også gælder.


Svar #2
13. august 2009 af OleHansen112 (Slettet)

1#

Er det her korrekt så for opgave 1):

Hvis implikationstegnet er til højre --> så gælder den, mens hvis den er til venstre <-- så gælder den ikke, fordi det er en andensgradsligning, og den har to løsningerne, nemlig x = 2 og x = 7


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2009 af Dynin (Slettet)

#0 der er to dele i opgaven. Først skal du vise implikationen og derefter se hvilke udsagn også gælder biimplikasivt ...

ad 1) x=2 ⇒ x2-9x+14=0 er sand som du selv ser; x2-9x+14=0 ⇒ x=2 er falsk da x=7 også er en løsning

... gav det mening?


Svar #4
13. august 2009 af OleHansen112 (Slettet)

3#

Det giver lidt mening nu. Men kan du ikke forklar f.eks. en af de lidt sværere som f.eks. 6 eller 7


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2009 af Dynin (Slettet)

ad 7) x2<-1 er falsk da x er reel ... derfor gælder det logiske udsagn x2<-1 ⇒ x=3½ ...

den omvendte implikation gælder ikke da x=3½ ⇒ x2=121/4>-1


Svar #6
13. august 2009 af OleHansen112 (Slettet)

#5

Dynin det skal nok passe det du skriver , men jeg forstår bare ikke særligt meget af det.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. august 2009 af Dynin (Slettet)

Hmmm du skal kigge på de logiske tabeller http://da.wikipedia.org/wiki/Logisk_operator som jo nok også står i jeres bog

at x2<-1 for x i de reele tal er jo falsk derfor kan dette implikere hvad som helst og udsagnet vil stadig være sandt ... omvendt er x=3½ sandt så er x2<-1 jo falsk  ... dvs. det omvendte udsagn er falsk


Skriv et svar til: Kvantorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.