Matematik

Hvordan bestemmes x?

14. august 2009 af Booklover (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle.

Jeg sidder og stirrer mig blind på en opgave med 'Nulreglen' i matematik, hvor jeg skal anvende denne regl til at bestemme x i ligningen:

3x · (x-5)2 = 2 · (x-5)3

Nogen som trin for trin lige kan give mig et skub :) ??

Jeg ville være lykkelig!

Stort smil

Marie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at dividere igennem med (x-5)^2. =)


Svar #2
14. august 2009 af Booklover (Slettet)

Tak ;) - det vil jeg klart forsøge !


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2009 af peter lind

Se lige efter hvad der sker hvis (x-5)2=0. Meningen er nok snarere at du skal anbringe alt på samme side og sætte     (x-5)2 ud for en parantes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2009 af mathon

som så giver

2·(x-5)3 - 3x(x-5)2 = 0  og med anvisningen i #3

(x-5)2·(2(x-5) - 3x) = 0

(x-5)2·(-x-10) = 0

-(x-5)2·(x+10) = 0                       hvorpå nul-reglen kan anvendes


Svar #5
15. august 2009 af Booklover (Slettet)

Hej Mathon!

Tusind tak! Det var virkelig forståeligt!!


Skriv et svar til: Hvordan bestemmes x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.