Studievejledning

Tysk / Spansk !

15. august 2009 af mary94 (Slettet)

Heeej folkens, i skal lige hjælpe mig ! ..
Jeg har haft Tysk i folkeskolen, men ved ikke om jeg skal fortsætte med det på Gymnasiet, eller vælge Spansk.. :S ?

Jeg synes tysk grammatik er ret svært, alt det med die das, osv... Men nogen som har valgt spansk, efter de har haft tyssk ? hvad er nemmest  ? nogen hjælp mig please, skal nemlig vælge på MANDAAG !


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2009 af randihauder (Slettet)

Altså jeg havde tysk i folkeskolen og valgte det også i gymnasiet. Det var for mig okay at have noget baggrund og have et fortsættersprog på den måde. Det kommer an på hvor meget du kan lide sprog. Dem der havde spansk i min klasse syntes det var svært, og hvis du allerede synes det tyske grammatik er svært så kommer du også til at synes det om spansk, så vidt jeg ved er tysk noget af det simpleste grammatikmæssigt


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. august 2009 af lexibexi

hvis du vælger spansk skal du havde det på a-niveau, og dermed må du fravælge et andet a-niveaufag medmindre du vil have 5... det var grunden til at jeg valgte at fortsætte med tysk


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. august 2009 af Einsteinette (Slettet)

Da grammatikken i tysk er noget af det nemmeste af de sprog vi lærer, er det virkelig ikke anbefalingsværdigt, at du så lærer et nyt sprog, hvor grammatikken er væsentlig meget anderledes. Personligt valgte jeg tysk, da jeg i folkeskolen lærte selve grammatikken, dens grundregler osv., og nu har jeg nemt ved det.

På den anden side hvis du virkelig vil have spansk, skal du da vælge det. Med interesse kommer du langt :). Vælg med omhu. - held og lykke!


Svar #4
15. august 2009 af mary94 (Slettet)

Tak for jeres svar. Men Lexibexi, du siger jeg så skal fravælge et fag på niveau- a ? ..

Jeg har Samfundsfag, engelsk, dansk og historie på A. + Spansk. Skal jeg så fravælge sam. eller eng. ?
Skal jeg så f.eks. have eng. på B- niveau ? : )


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. august 2009 af randihauder (Slettet)

nej så har du bare fire A-fag det var der mange fra min klasse der havde, jeg havde derimod 5 a-fag i noget andet og så tysk på B niveau


Svar #6
17. august 2009 af mary94 (Slettet)

Ok, altså den studieretning jeg har valgt indeholder disse fag på A - niveau:

Dansk, Historie ( som er obligatoriske ), Spansk, Engelsk og Samfundsfag. Så jeg kan godt have dem alle ikk' eller hva' ? : )


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. august 2009 af Einsteinette (Slettet)

Jo, sagtens.


Svar #8
17. august 2009 af mary94 (Slettet)

Århh, det var en lettelse.
Tusind tak  : )


Brugbart svar (3)

Svar #9
31. august 2009 af Mrunivers (Slettet)

Jeg valgte spansk, selvom jeg havde tysk i folkeren :d og jeg kom det ud med et rigeligt flot snit i faget :-)


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. september 2009 af sidsel11 (Slettet)

Jeg var rigitg glad for at jeg valgte tysk istedet for spansk. bl.a. fordi man, som de andre også siger, har det på b-niveau som man jo afslutter efter 2. år, og man dermed kan vælge noget nyt evt. mere spændende i 3.g.

Min bror valgte spansk. han kunne godt lide sproget, men nu er han rigtig træt af at have valgt spansk, fordi han kan tto sprog halvt i stedet for at være rigtig god til et.


Brugbart svar (2)

Svar #11
27. september 2009 af Schach (Slettet)

Jeg havde både spansk og tysk. Tysk synes jeg var klart nemmest.

I tysk skal man dog kunne sætningsanalyse nogenlunde, fordi adjektiverne og pronominerne skal bøjes. Alt skal nærmest bøjes efter regler. Heldigvis er der mange ligheder mellem dansk og tysk, hvilket hjælper rigtigt meget. Udtalen i tysk er meget ligefrem - ordene udtales stort set som de skrives. I starten - og måske også senere - har man dog brug for at slå op i diverse skemaer for at få de rigtige ord på plads, men det må man håbe kommer ind senere.

I spansk er det at lære at bøje verberne et helvede. Der er flere personendelser end på tysk, og der er to datider på spansk, hvilket gør det noget sværere. Personendelserne er svære at huske. Til gengæld skal man ikke kunne bestemme kasus på samme måde som på tysk. Det er dog sværere at udtale ordene på spansk (rulle-r fx). Da man kun har spansk i 3 år, kommer man til at mangle et ordforråd, hvilket er irriterende, og man skal hele tiden slå op i ordbogen. Det er et langsomt og møjsommeligt arbejde, hvor man i tysk må gå ud fra, at du i det mindste allerede har et mindre ordforråd.

Og så handler det måske også lidt om interesser. Hvis du interesserer dig for tysk kultur, herunder fx Anden Verdenskrig, Øst- og Vesttysklandtiden, er der sandsynlighed for at du får om disse emner.

Håber det hjalp lidt - også for andre, som skal vælge det senere.


Svar #12
28. september 2009 af mary94 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen. Jeg har faktisk valgt tysk, og er glad for det. Nu hvor du også nævner at man på spansk har to datider lyder det ret svært og også det med personendelserne.

Men tak igen ; )


Skriv et svar til: Tysk / Spansk !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.