Matematik

Retvinklet trekant, hjælp til cosinus

15. august 2009 af MalteJørgensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey

Jeg sidder og skal regne en opgave ud til min matematik aflevering, og så er det jo bare perfekt at man glemmer hvordan man skal udregne opgaven:D

Opgaven:

I en trekant ABC er cinkel C ret. Endvidere er siden b=3, og vinkelhalveringslingen va = 4

a) Tegn en model af siturationen, og bestem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC

Jeg har delt den op i to trekanter, og jeg har fundet tredje side i trekanten AB2C, som jeg kalder den..

Men hvordan finder jeg vinkler når jeg kender alle siderne ved hjælp af cosinus?

Jeg kommer frem til at A i trekanten AB2C bliver 18,33/24 = 0,76375

Hvordan får jeg lavet det om til en vinkel?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. august 2009 af mathon

vinkelhalveringslinjen vA's skæring med a kaldes D

lommeregnerens vinkelmål sættes til grader:

cos(A/2) = 3/4 = 0,75

A = 2*cos-1(0,75)


Svar #2
15. august 2009 af MalteJørgensen (Slettet)

hvordan sætter man lommeregnerens vinkelmål til grader????


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2009 af matemati (Slettet)

ind tast tallet og trykke på 2nd og der efter prd knappen og vælge 1 til %


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2009 af matemati (Slettet)

undskyld det er grader cos taster du 2nd og cos så den stå i cos^1 betyder grader


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2009 af mathon

cos-1(...) er omvendt funktion til cos(...)


Skriv et svar til: Retvinklet trekant, hjælp til cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.