Matematik

har ikke lært det hjælp

15. august 2009 af nadine123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg skal løse denne opgave: en tangent med ligning x*x-1 i punktet (0,1) ??????


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2009 af Isomorphician

x*x - 1 som i x2 - 1?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2009 af Duffy

HVerken graf eller tangent går igennem punktet (x,y) = (0,1)

-----------------------------------

Der menes formentlig (?) (x,y) = (1,0)

I så fald vil tangenten have ligning

y = 2x-2

---------------------------------

Brug formlen for tangent-ligningen på funktionen

f(x) = x- 1

med x0 = 1


Svar #3
16. august 2009 af nadine123 (Slettet)

og ligningen for tangenten til x*x+1 i punktet (0,1)
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2009 af kieslich (Slettet)

y = 1

differentier funktionen, og brug tangentligningen:  y - f(x0) = f '(x0)*( x - x0 )


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=719716


Skriv et svar til: har ikke lært det hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.