Matematik

verdensrekorder

16. august 2009 af AAAB (Slettet)

Hej, vil høre om det rigtig det jeg gør.

Tabellen nedenfor viser tiderne for verdensrekorderne i maratonløb (målt i sekunder) for
mænd i perioden 1981-2007.


År 1981 1984 1985 1988 1998 1999 2002 2003 2007
Tid 7698 7685 7632 7610 7565 7542 7538 7495 7466
 

Udviklingen i verdensrekorderne for en maraton i perioden 1981-2007 kan beskrives ved
en model af typen W(t)=at+b, hvor t betegner tiden målt i år efter 1981, og W betegner
verdensrekorden målt i sekunder.
 

a) Bestem tallene a og b.
 

HAR lavet lineær regression f(x)=ax+b, fik a=-29,2333 og b=7727,39. er det rigtigt?

b) Forklar betydningen af tallet a, og benyt modellen til at bestemme det år, hvor man
kan forvente, at en maraton løbes på under 7200 sekunder, dvs. under 2 timer.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2009 af desert_eye (Slettet)

hmm jeg får:

a=-8,19

b=7688,6

r2=0,952 (Meget upræcis)

dvs. f(x)= -8,19x +7688,6

a er hældningen, dvs. hvor meget tiden falder (negativ) pr tidsenhed (år).

solve(7200=-8,19x+7688,6,x)

x=59,7

dvs. år 2041


Svar #2
16. august 2009 af AAAB (Slettet)

okay, jeg prøver lige igen så, det kan være jeg har tastet forkert. mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2012 af AmalieHøst (Slettet)

lol


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2013 af kays (Slettet)

#1
Hvordan kom du frem til de tal?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man laver lineær regression på tabellens data. Bemærk, at x er antal år efter 1981.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2013 af kays (Slettet)

#5
jeg elsker dig! du er der altid til at hjælpe! mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2014 af Smily97 (Slettet)

Jeg fatter ikke den der linelær regrassion?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad forstår du ikke ved lineær regression?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2015 af snylt (Slettet)

#1 Du siger, at x=59,7 det kan jeg godt se, men hvordan kan man så finde ud af, at året er 2041 ?

Håber nogen kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. august 2015 af Stats

x er år efter 1981

Dvs, at hvis du vil finde 2041, så vil x = 2041 - 1981 = 60.

Dette indsætter du i funktionen f(x) = -8,19x +7688,6

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. januar 2018 af Mattheus2 (Slettet)

Hey! min a værdi er rigtig (-8,19), men af en eller anden grund får jeg b til 23908.5, hvordan kan det være?! har tjekket at tallene er rigtige og det er de, help meee :D Vedhæftet er et billede af mit nspire document :) 


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. januar 2018 af Mathias7878

Fordi x = 0 = 1981, dvs. man sætter startåret til x = 0, hvorfor 1984 = 3, 1985 = 4 osv..

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. januar 2018 af Mattheus2 (Slettet)

så i min tabel skal der stå 0,3,4 osv ? eller 1981-1981 1984-1981 1985-1981? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. januar 2018 af Mathias7878

Ja til det første, da 1981 = 0, 1984 = 3, 1985 = 4, 1988 = 7, osv..

- - -

 

 


Skriv et svar til: verdensrekorder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.