Fysik

Solvarmeanlæg

16. august 2009 af The_Geek10 (Slettet)

heey, har lidt problemer med denne opgave.  Nogen der kan hjælpe?

En sommerdag skinner solen i 8,5 time. Solfangerpanelerne modtager herved i gennemsnit energi med effekten 870 W pr. m2. Af denne energi overføres 40% som varme til vandet i solvarmeanlægget.

a) Beregn den energi, som vandet i solvarmeanlægget modtager fra solstrålingen den pågældende dag.

En anden dag overføres energien 112 GJ som varme til vandet i solvarmeanlægget. Af denne energi bliver kun de 45 GJ afsat til Marstal by. Den energi oplagres i en stor vandtank. Denne tank indeholder 2100 m3 vand, der til at begynde med har temperaturen 45,0 °C.

b) Find temperaturen af vandet i tanken efter tilførslen af den overskydende energi.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2009 af peter lind

Til den første opgave har du formodentlig glemt at opgive arealet. Jeg kalder arealet A, P er modtaget effekt pr. m2. t er tiden. Solfangeren modtager så energien P*A*t. Heraf afsættes så de 40% til varmeenergi af vandet.

Anden opgave Tilført energi = masse af vand * specifik varmekapacitet af vand * temperaturstigning. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2009 af kieslich (Slettet)

Du mangler oplysningen: Det samlede areal af solfangerne er 9040 m2. Står i Marstal :)

Etilført = 8.5*60*60sec*870J/(sec*m2)*9040m2 *0.4 = ...


Svar #3
16. august 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Kan det passe at hvis arealet er 18365 m2, så må svaret i opgave a være 1,35 * 108 W pr. m2   ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2009 af peter lind

Nej. Du kan blot erstatte de 9040 i #2 med 18365. Du har sikkert tastet forkert. Dine enheder er også forkert. Enheden for energi Joule


Skriv et svar til: Solvarmeanlæg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.