Matematik

Underlige !!!

17. august 2009 af nejnejnejnejnejnej (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om potensfunktion gælder, at f(8,6) = 341 samt at funktionsværdien øges med 15 %, når x-værdien øges med 6%.

a.) Bestem funktionsforskriften.

b.) Med hvor mange procent vokser x-vædierne, når funktionsværdierne vokser med 20 %.

Er helt lost her !!

tak på forhånd folkens :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2009 af desert_eye (Slettet)

Du har pkt. 1 (8,6,341) det andet pkt finder vi:

8,6 *1,06 = 9,116

341*1,15=392,15

dvs. pkt. 2 (9,116,392,15)

a= log(392,15/341)/log(9,116/8,6)

a= 2,40

solve(341=b*8,62,40,b)

b=1,96

f(x)=1,96*x2,40

så bestemmer vi hvor meget x stiger når y stiger med 20 %

så siger vi 341*1,20 = 409,2 (sætter 20 % til 341)

så solver jeg og finder x når f(x)=409,2

solve(409,2=1,96*x2,40,x)

x=9,28

så siger vi:

1-(8,6/9,28)*100 % =7,32 %

dvs. når y vokser med 20 %, så vokser x med 7,32 %


Skriv et svar til: Underlige !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.