Matematik

Cirklens ligning

17. august 2009 af Snallesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Har fået stillet dette spørgsmål i matematik, og er lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre.

En cirkel har centrum i punktet C(1,2) og radius i 6. Bestem en ligning for cirklen

Cirklens ligning er jo (x - a)^2 + (y - b)^2 = r^2

så må det være (x-1)^2+(y-2)^2 = 6^2 .. og hvad så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2009 af kimor (Slettet)

Så har du bestemt cirklens ligning ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2009 af desert_eye (Slettet)

(x-1)2+(y-2)2=62

x2-2x+1 +y2-4y+4=36

x2+y2-2x-4y +1+4-36=0

x2+y2-2x-4y - 31=0


Svar #3
17. august 2009 af Snallesen (Slettet)

forstår ikke det sidste? Er resultatet x2+y2-2x-4y - 31 = 0? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2009 af Danielras (Slettet)

Det er korrekt hvad du har gjort i #0, ingen grund til at gøre mere.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2009 af desert_eye (Slettet)

#4

Jeg forstod som om han vil gøre endnu mere, derfor jeg regnet lidt længere.

Det er jo ikke helt forkert det jeg får lavet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2009 af Danielras (Slettet)

#5

Nej, det du laver er korrekt da det bare er en omskrivning af cirklens ligning, der er er bare ingen grund til det.


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.