Matematik

Diff e^cosx

17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Hurtigt spg.:

(e^(cosx))-2) '

Hvordan differentierer jeg e^cosx?

er det e^-sinx eller er det så cos*e^cosx?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2009 af Dynin (Slettet)

#0 ecosx er en sammensat funktion og skal diff derefter ....


Svar #2
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Tak for det (: Så er det cos*e^cosx.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2009 af Dynin (Slettet)

#2 nej ... (fοg)'(x)=f'(g(x))*g'(x) ... her er f(x)=ex og g(x)=cosx ... prøv igen ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ikke helt.

Formlen er:

f(g(x))' = f'(g(x)) * g'(x)

Hvad er f(x)? Hvad er g(x) i dit tilfælde?


Svar #5
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Arh.. det er den med indre funktion, man skal bruge..

Så bliver det: e'(cosx) * cosx' = e^x * cosx * -sinx ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2009 af Dynin (Slettet)

#5 nej ... f'(g(x))= ecosx ... så resultatet bliver ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Brug reglen (eu)' hvor u=f(x), så får du (eu)' = exp(u(x))*du/dx


Svar #8
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

 Nåh okay (: e'(cosx) * cosx' = e^cosx * cosx * -sinx


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. august 2009 af Dynin (Slettet)

(ecosx)'=e'(cosx)*cos'x=ecosx*(-sinx) ... da e'=e


Svar #10
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

(; Super. Var også hvad jeg skrev i papirene. Glemte bare lige at slette, efter jeg kopierede fra tidligere.


Skriv et svar til: Diff e^cosx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.