Matematik

Opstile en model (haster)

17. august 2009 af AT1990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hi Jeg er lige gået sort, kan ikke får modelen til at passe: Opgaven lyder:

I 1996 var der ifølger SN 113570 diabetikere i DK, Efter 1996 er antalet af diabetikere i DK steget med 7,1 pr. år.

a) Opstil en model, der beskriver udviklingen i antallet af diabetikere i DK efter 1996.

b) Bestem fordoblingstiden for antal diabetiker i DK.  


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. august 2009 af Exupery (Slettet)

Du har i 1996 (år 0 for modellen) 113570 diabetikere og antallet stiger med 7,1 % per år.

a) f(x)=113570*1,071^x, hvor f(x) er antallet af diabetikere og x er antal år efter 1996.

b) T2=ln(2)/ln(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2009 af FrkAnneK (Slettet)

Er enig med Thomas Andersen, og vil bare lige tilføje, at a=1,071

Hilsen Anne.


Svar #3
18. august 2009 af AT1990 (Slettet)

 TAKKER ... 


Skriv et svar til: Opstile en model (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.