Matematik

differentialer

20. august 2009 af Melinka (Slettet)

Hej

har lige et spørgsmål vedrørende følgende funktion:

uv^w   (altså i opløftet til v, hvor v er opløftet til w)

hvorledes bliver differentialet medhensyn til v

http://www.numberempire.com/cgi-bin/render2.cgi?%5Cnocache%20%5CLARGE%20%5Cfrac%7B%5Cpartial%20f%7D%7B%5Cpartial%20v%7D%20%3D%20u%5E%7Bv%5E%7Bw%7D%7D%5C%2C%5Clog%20u%5C%2Cv%5E%7Bw-1%7D%5C%2Cw

og hvorledes bliver differentialet medhensyn til w

http://www.numberempire.com/cgi-bin/render2.cgi?%5Cnocache%20%5CLARGE%20%5Cfrac%7B%5Cpartial%20f%7D%7B%5Cpartial%20w%7D%20%3D%20u%5E%7Bv%5E%7Bw%7D%7D%5C%2C%5Clog%20u%5C%2Cv%5E%7Bw%7D%5C%2C%5Clog%20v

(kopier link til browser)

tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2009 af ...Style... (Slettet)

Jeg har ikke set linkene. Det er ikke svært at vise.

Q = u^(v^w) = e^ ( (v^w) lnu )

dQ/du = e^( (v^w)lnu) * (v^w) / u


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. august 2009 af ...Style... (Slettet)

Hvis du vil finde de afledte med hensyn til de andre variable, gør du næsten det samme.


Svar #3
21. august 2009 af Melinka (Slettet)

jeg kender jo godt resultatet, men er mere interesseret i om der er en generel metode for det, og i såfald hvorledes denne formel ser ud.


Skriv et svar til: differentialer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.