Matematik

Opstille forskrift for parabel..

23. august 2009 af SørenV (Slettet)

Hej. jeg har fået en opgave, som jeg ikke helt kan finde ud.!

Jeg har lige vedlagt opgaven, da den er lidt svær at beskrive her!! Håber meget på noget hjælp!

Vedhæftet fil: opgave_a.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af mathon

H = a*Q2 + bQ + c  og  0,6≤Q≤3,2 og a<0
hvis graf
er en del af parablen
for funktionen
H = a*Q2 + bQ + c og 0≤Q≤3,2 og a<0
hvis toppunkt aflæses til (0;156)
hvoraf
0 = -b/(2a)
dvs.
b = 0,
hvilket giver

H = a*Q2 + c og 0≤Q≤3,2 og a<0  
gennem de aflæste punkter
(0;156) og (3.2;68)

giver
c = 156
og
H = a*Q2 + 156 samt 0≤Q≤3,2 og a<0
med
68 = a*3.22 + 156 hvoraf a beregnes

solve(68=a*3.22+156,a)
 


Svar #2
23. august 2009 af SørenV (Slettet)

Okay.. Ved ikke helt om jeg forstår det! Kan selvfølgelig godt se, at funktionen må hedde: H = a*Q2 + bQ + c

Men hvordan kan man "bare" aflæse toppunktet til (0;156) eksempelvis.

Det er en super god hjælp, men synes at det er lidt svært at forstå. Så kunne måske godt bruge lidt ekstra pædagogisk hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2009 af mathon

tangenten er vandret i (0;156)
hvorfor
toppunktet er T(0;156)


Svar #4
23. august 2009 af SørenV (Slettet)

.. men hvorfra kender vi punktet (0;156) ?


Skriv et svar til: Opstille forskrift for parabel..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.