Fysik

Varmefylde og varmekapacitet

23. august 2009 af Contradel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er forskellen på varmefylde og varmekapacitet?

Betyder det at varmefylde er antal kJ der skal til pr. kg at stige 1 kelvin kJ/(kg*K)
Mens varmekapacitet betyder antal Joule der skal til pr. masse til at stige 1 kelvin?

Jeg føler bare jeg roder rundt i det.
Og i hvilke type opgaver skal man bruge

Q = C * ΔT

Q er den varme der tilføres et system med varmekapaciteten C (hvorfor ikke varmefylden?) når temperaturvæksten er ΔT.

Jeg bruger næsten altid:

E = c * m * ΔT


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af peter lind

Jeg vil snarere sige at varmekapacitet af en given masse betyder antal Joule der skal tilføres den givne masse for at få temperaturen til at stige 1 kelvin,

Som det også fremgår af hvad du skriver er C=m*c. Hvad du skal bruge er afhængig af hvilken oplysninger du har. I de fleste tilfælde har du en given mængde af et given stof. Så kan du slå varmefylden op i en tabel. Om du så vil beregne varmekapaciteten eller bruge den sidste formel er op til dig selv.


Skriv et svar til: Varmefylde og varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.