Matematik

Matematikopgave - integralregning

24. august 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Ved ikke helt hvad jeg skal i denne opgave:

Vedhæftet fil: Dok4.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af Isomorphician

Hvis du ikke har forskriften for f, så start med at finde den.

Derefter finder du stamfunktionen F(x).

Med integrationskonstanten in mente løser du herefter: F(0) = 2


Svar #2
24. august 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Det er jo det problemet er; hvordan finder jeg forskriften?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. august 2009 af mathon

se hint
i
 

Vedhæftet fil:integral_2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2009 af Isomorphician

Et andengradspolynomium kan skrives som:

f(x) = a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne.

Du kan aflæse r1 og r2 af grafen.

Indsæt derefter et (x, y)-punkt fra grafen, fx. (1, -1) i ligningen og isoler værdien af a.


Svar #5
24. august 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Forstår ikke helt hvordan du starter ? Kan du ikke forklare hvordan man finder forskriften ?


Svar #6
24. august 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Nu er jeg med. Tak Isomorphician ;)


Svar #7
24. august 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Hvordan aflæses rødderne ? Hvis jeg ikke tager helt fejl, så må rødderne være 0 og 2, ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. august 2009 af Isomorphician

Korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. august 2009 af mathon

og med a = 1
haves

f(x) = 1*x/(x-2)

f(x) = x2 - 2x

F(x) = ∫ (x2 - 2x)dx = (1/3)x3 -  x2 + k

F(0) = (1/3)·03 - 02 + k = 2                   hvoraf du beregner k


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Så k er lig 2?


Skriv et svar til: Matematikopgave - integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.