Matematik

Sildeben til indtegning af andengradspolynomium

24. august 2009 af julie2d (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej:)

Jeg sidder med en opgave om Andengradspolynomier og skal tegne parablen for funktionen:

F(x) = 2x2 + 3x – 1

diskriminanten er 17

nulpunkterne er: (+) X1 = 0,28         og          (–) X2 = -1,78

toppunktet er: -0,75 og -2,125)

Mit problem er så at jeg ikke ved hvordan jeg bruger disse informationer til at lave et sildeben der indeholder de støttepunkter jeg skal bruge til at indtegne grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du får opgivet F(x), så det er bare at indsætte forskellige x-værdier og beregne tilhørende funktionsværdier. De punkter, som grafen da skal løbe igennem hedder:

(x,F(x)).


Svar #2
24. august 2009 af julie2d (Slettet)

Det har jeg prøvet, jeg lavede den med x som værende 0,25. Der så funktionene sådan ud:

F(x) = 20,252 + 3*0,25 – 1

Der blev svaret 0

Hvad er det jeg gør galt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2009 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:sildeben.xls

Svar #4
24. august 2009 af julie2d (Slettet)

se hvad?


Skriv et svar til: Sildeben til indtegning af andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.