Fysik

Effektfuld laser

27. august 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Hej, jeg kan ikke helt finde ud af hvad man skal i denne opgave. Jeg får at vide, at laseren udsender 500 pulser pr. sekund, og hver puls varer 0,20 ps.

Spørgsmålet er så:

Beregn laserens gennemsnitlige effekt samt effekten i en enkelt puls.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2009 af peter lind

Det kan ikke beregnes ud fra de givne oplysninger.


Svar #2
27. august 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Antallet af fotoner pr. puls er 2,0424 * 1015

Laser = 812 nm

Epuls = 0,50 mJ

Der er ikke andre oplysninger


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2009 af Lurch (Slettet)

Med de oplysninger kan du regne opgave. Du kan regne fotonenergien ud med formlen

E= h*f, hvor f er frekvensen

Sammenhold dette med hvor mange fotoner der udsendes per sekund, og du har effekten


Svar #4
27. august 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Hvad er det for en effekt jeg har ? Den gennemsnitlige eller effekten af en enkelt puls.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2009 af peter lind

Du manglede oplysningen om frekvensen i #0. Du kan beregne begge effekter, hvis du vil, men det er nok den gennemsnitlige effekt, der bedes om. Du skal finde hvor mange fotoner der udsendes (i en puls eller i gennemsnit pr. sekund) og gange det med fotonenergien. 


Svar #6
27. august 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Jamen, jeg får ikke nogen oplysninger om frekvensen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2009 af Lurch (Slettet)

Sammenhæng mellem frekvens (f) og bølgelængde (L)

f*L = v

hvor v er hastigheden af bølgen. I dette tilfælde er den lig med lysets hastighed som du kender


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2009 af peter lind

I #2 skriver du at bølgelængden af laseren er 812 nm. Der gælder bølgelængde gange frekvens = bølgehastighed


Svar #9
27. august 2009 af The_Geek10 (Slettet)

Jeg får et underligt resultat :(


Skriv et svar til: Effektfuld laser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.