Matematik

trigometrisk andengradsligning

28. august 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg:

Cos2(x)-½cos(x)=0

Jeg formoder det er en andengradslignig. men mangler vist lidt grundlæggende viden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2009 af peter lind

Står der cos2(x) ?. I så fald: sæt cos(x) ud foran en parantes og brug nulreglen


Svar #2
28. august 2009 af Rina68 (Slettet)

det vil sige. cos(x)(cos(x))-½cos(x)=0

altså x(x-½x)=0

og så x(x/x)=0

eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2009 af peter lind

Cos(x)( cos(x)-½) =0 <-> cos(x)=0 eller cos(x)=½


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2009 af peter lind

#3 Det var ikke meningen det skulle være med fed. Jeg aner ikke hvorfor teksten er blevet sådan.


Svar #5
28. august 2009 af Rina68 (Slettet)

Det vil sige at jeg her får to resultater?

cos(x)=0 som så bliver 1

og cos(x) = ½ som så bliver 0,878

 når den så skal løses i et interval på 0 til 2 π så får jeg ialt 4 resultater?


Brugbart svar (2)

Svar #6
28. august 2009 af mathon

x∈[0;2π[

cos(x) = 0
med løsningerne x = (π/2) og x = (3π/2)

cos(x) = (1/2)
med løsningerne x = (π/3) og x = (5π/3)


Svar #7
28. august 2009 af Rina68 (Slettet)

nå der er fordi man skal sige cos-10 og det bliver (π/2) og så siger du 2π minus (π/2) og så får man de 3π/2

og på samme måde med den anden hvor cos er ½.

Er det korrekt forstået?

Og tak for hjælpen.

Aner ikke hvad jeg skulle gøre hvis der ikke var nogen der kunne svarer.


Skriv et svar til: trigometrisk andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.