Matematik

Omregning af enheder

29. august 2009 af Karneol (Slettet)

Hej!

Jeg har brug for hjælp til at omskrive følgende:

385 hl    =    _______ m^3

203,7 dm^3  = _______ liter

Hvordan griber jeg det lige an, når det er fra en type enhed til en anden?

Jeg har forståelse for, at der er "ti´er-hop", når man går fra en benævnelse til en anden indenfor samme enhed, men har svært ved at overføre det til denne opgave.

MvH

Karneol


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2009 af mathon

1 dm3 = 1 L
1 hl = 100 L =
1 m3 = 1000 dm3 = 1000 L = 10*(100 L) = 10 hl


Svar #2
29. august 2009 af Karneol (Slettet)

Hej Mathon!

Tusind tak for mailen - jeg tror jeg har fået fat i det nu . . . . er svaret på 1. opgave 3,85 m^3?

MvH

Karneol


Svar #3
29. august 2009 af Karneol (Slettet)

Ups . . . . jeg mener 0,385 m^3


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2009 af mathon

for hver 10 hl er der 1 m3


Svar #5
29. august 2009 af Karneol (Slettet)

Hej Mathon!

Ja, jeg var fejl på den:

Jeg skal sige: 385 hl = 385 *100 l = 38.500 l

                           38500 l : 1000 l (1 m^3) = 38,5 m^3              okay?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2009 af mathon

Ja


Svar #7
29. august 2009 af Karneol (Slettet)

stort tak


Skriv et svar til: Omregning af enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.