Matematik

hjælp matematik opgave

29. august 2009 af klogeåge004 (Slettet)

hej jeg har problemer med denne opgave

En virksomhed havde et udslip på 200000 tons CO2 om året. Efter påbud reducerede virksomheden det årlige CO2-udslip med 4% om året.

a) Hvor mange tons CO2 vil virksomhedens årlige CO2-udslip udgøre 7 år efter påbuddet?

jeg fik det til 1640000 tons (er det rigtigt?)

nu til mit problem kan ikke regnde opg b ud
b)Hvor mange år vil det tage at halvere virksomhedens årlige CO2 udslip?

håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2009 af mathon

nej

u(t) = (200000 tons)*0,96t

u(7) = (200000 tons)*0,967 =


Svar #2
29. august 2009 af klogeåge004 (Slettet)

jeg forstår ikke hvorfor ganger du med 0,96?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2009 af Blueoil (Slettet)

Man trækker 4 % fra ved at gange med 0,96.


Svar #4
29. august 2009 af klogeåge004 (Slettet)

oka nu forstår jeg tak, men hva med opg b) kan stadigvæk ikke helt finde ud af den ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2009 af mathon

(100000 tons)= (200000 tons)*0,96


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2009 af mathon

(1/2) = 0,96             (hint: logaritmer)


Skriv et svar til: hjælp matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.