Matematik

en parabel - stamfunktion

30. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg har en funktion af typen f(x)=ax^2 + bx + c (en parabel)

Den skærer koordinatakserne 2 steder: (-4,0) og (1,0). Dette skal udnyttes til at bestmme regneforskriften for F til f, som opfylder at F(-1)=2.

Hvordan griber jeg det an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af package (Slettet)

du skal start med at bestemme regneforskriften for f(x) vha. faktoriering: y= a(x - (-4)) * (x- 1) og derefter finde stamme funktion.  :)  det kan du godt i i hånden eller i lommerregneren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2009 af mathon

har du ikke en oplysning yderligere ?


Svar #3
30. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

#2 Hvilken oplysning er det, du søger?


Svar #4
30. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Sådan (:

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2009 af mathon

#4
giver den manglende oplysning: punktet (0,-2)

f(x) = a*(x+4)(x-1)
og
-2 = a*(0+4)(0-1)


Svar #6
31. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)


Svar #7
31. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

#5 Ja selvfølgelig! Dumt dumt hehe.. Okay så det er noget faktoropløsning og hvordan bruger jeg det til at udregne en F(-1)=2


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2009 af mathon

a = ½

f(x) = (1/2)(x+4)(x-1) = (1/2)(x2+3x-4) = (1/2) x2 + (3/2)x - 2

F(x) = ∫((1/2) x2 + (3/2)x - 2)dx = (1/6)x3 + (3/4)x2 - 2x + k

F(-1) = (1/6)·(-1)3 + (3/4)·(-1)2 - 2·(-1) + k = 2                   hvoraf k beregnes....


Svar #9
31. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Får noget lidt mærkeligt... nemlig.. k= -7/12.. Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. august 2009 af mathon

...det er rigtigt!


Svar #11
31. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Nåh okay så (: Hehe, syntes bare, det lød lidt sært.


Skriv et svar til: en parabel - stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.