Matematik

Matematik procent og (brøker) blandede opg

30. august 2009 af wes2 - Niveau: 8. klasse

Kan i ikke komme med en god forklaring på hvordan jeg laver disse opgaver ? altså hvor i rigtigt forklare det trin for trin

Mange tak.

23 % + 125 %

7% * 25%

43% -17%

24% :8%  Tror det her er =3 %

5+1/4 (en fjerde del)

20 % + 0,2 + 1/4 (en fjerde del)

3* 2/3 (to tredje dele) + 4 * 20% -0,5 * 0,4

ikke sikker men hvis jeg forøger 12m med 25% er det så 48m? hvis ikke hvad er det så og hvorfor? (er lidt lost)

hvad er 0,25 gange 112 kr?

hvis 0,25 kr svare til 5kr hvor stort er så hele beløbet ?

Ville blive glad hvis i kunne skrive hvordan man gjorde : )


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af Youseff (Slettet)

Jeg ville nødig gøre dig til grin, men hvilken klasse går du i?  Du skal forøge 12m med 25%

Hvad de så ville ha dig til at gøre er at tage 25% af 12m og så sætte det oveni

25% af 12m = 3m          Du kan tage 25 % af 12m ved at dele 12 i 4 dele fordi 25 % svarer også til 1/4.

12m + 3m = 15m

20 % + 0,2 + 1/4 = 65%

20% svarer til 0,2 eller 1/5

0,2 svarer til 20 % eller 1/5

1/4 svarer til 25 % eller 0,25


Svar #2
30. august 2009 af wes2

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2009 af MN-P (Slettet)

#2 Den bemærkning var ikke særlig berettiget. Det er meget få elever i 7. klasse, der har styr på at regne med %. Selv i 9/10 kl og i gynmasiet er der mange der har problemer, fordi de ikke har forstået det fra starten.

I de første, lidt pussige, opgaver må man gå du fra at der er tale om % af samme tal

% betyder pr 100 altså er 5% af 400 = 400/100 *5=20

23 % + 125 %= 23/100+125/100=148/100=148%

7% * 25%=7/100 * 25/100=175/10000=7/4*100=7/4 %

43% -17% = (43-17)%

24% :8% Tror det her er =3 % Ja

5+1/4 (en fjerde del) = 5 1/4         fem en fjerdedel

20 % + 0,2 + 1/4 (en fjerde del)= 20/100 + 2/10 +1/4 fællesnævner 100

20/100+20/100+25/100=65/100=13/20

3* 2/3 (to tredje dele) + 4 * 20% -0,5 * 0,4 =

6/3+4*20/100-0,20 =

2+80/100-20/100 =2 60/100 forkorter med 20

2 3/10

Jeg har aldrig i mine 25 år som matematiklærer stødt på opgaver af denne tybe

----------------

 forøger 12m med 25%

25%af 12 m er 12*25/100 m =3 m

hvad er 0,25 gange 112 kr?

25*112 og så sættes kommaet 2 pladser bagfra som i 0,25

hvis 0,25 kr svare til 5kr hvor stort er så hele beløbet ?

Skulle der ikke stå

hvis 25% svarer til 5 kr?

25 % svarer til 5 kr

hele beløbet er 100%

100%=25%*4 beløbet er 4*5 kr


Svar #4
31. august 2009 af wes2

Det står faktisk hvis 0,25 scare til 5kr hvor stort er så hele beløbet.

Synes selv det er nogle mærklige opgaver (nogen af dem )


Svar #5
31. august 2009 af wes2

svare**


Skriv et svar til: Matematik procent og (brøker) blandede opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.