Matematik

mat trekant

30. august 2009 af klogeali010 (Slettet)

hej noglee der kan hjælpe mig med denne opg b og c

i en trekant ABC er AB=3, AC=4 og BC=2

a) beregn vinkel C (den fik jeg til 46,5675)

b) beregn højden hb og medianen mb

c) beregn den spidse vinkel mellen hb og mb

 tak..


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2009 af peter lind

Det første du skal gøre med sådan en opgave er at tegne op.

Kald fodpunktet for højden hb for D. Trekant BCD er en retvinklet trekant, hvor du kender vinkel C og hypotenusen BC. Af hensyn til opgave c find vinklen B i denne trekant. Der er flere sætninger om retvinklede trekanter du kan bruge til at finde højden = en katete i trekanten.

Kald midtpunktet af siden AC for E. Se her på trekant BCE Her kender du siderne BC og CE samt den mellemliggende vinkel A. Brug udvidet pytagoras til at finde medianen. Find pgså vinkel B

Opgave c. Vinklen mellem højden og medianen er forskellen mellem de 2 vinkler B i det foregående spørgsmål.


Svar #2
30. august 2009 af klogeali010 (Slettet)

tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2009 af mathon

mb = (1/2)√(2(a2+c2)-b2) = (1/2)√(a2+c2+2ac·cos(B))


Skriv et svar til: mat trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.