Matematik

Afstand fra punkt til linje

31. august 2009 af maya983 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal udregne afstanden fra punktet P(-2,6) til linjen m: y = -½x + 5.

Og vil bruge denne ligning: dist(P,l) = (a * x1 + b - y1) / √(a2+1)

Når jeg sætter tallene ind, får jeg tælleren til at give 0, så det endelige resultat jo dermed også giver 0.

Er det mig, der har sat tallene forkert ind? Eller, hvis er rigtig nok - Hvad kan jeg så konkludere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at opskrive dine mellemregninger.


Svar #2
31. august 2009 af maya983 (Slettet)

Tallene sat ind i formlen:

dist(P,l): ((-½) * (-2) + 5 - 6) / √((-½)2 + 1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2009 af mathon

dist(P(x,y),l) =|a·x + b - y| /√(a2+1)

dist(P(-2,6),l) =|-½·(-2) + 5 - 6| /√((-½)2+1) = 0
dvs.
punktet P(-2,6) ligger linjen


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Og du får det til at give nul? Hvad siger det om afstanden?


Svar #5
31. august 2009 af maya983 (Slettet)

#3. Åh, selvfølgelig!! Jeg føler mig ret dum lige nu.

Men tak for det, begge to, nu er jeg i det mindste med. :b


Skriv et svar til: Afstand fra punkt til linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.