Matematik

Matematik opgave

31. august 2009 af Bonnie120 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har opgaven som har figuren som vist på den vedhæftede fil.. Har tegnet den så godt jeg kunne efter..

Et tværsnit i en jordvold ser ud som vist på figuren. Kurven fra punkt A til punkt B følger en del af en parabel.

Kurven har ligningen: f(x) = -0,04x2 + 0,80x

Opgaven:

Vis at forbindelseslinjen tilnærmelsesvis har ligningen: y = -0,268x + 7,128.

Skal man så ikke differancere kurvens ligning først så den kommer til at hedde f ' (x) = -0,08x + 0,8.. Men så er jeg kørt lidt fast der ? Så nogen der kan hjælpe mig videre?

Opgave b)

Bestem arealet af det gråtonet område ( på tegningen hvor B står inde i en "trekant".

Skal man så ikke her først bestemme x1 ved at finde x i ligningen  y = -0,268x + 7,128 og derefter ved at finde x2 ved at sætte den lig nul eller ?? Er noget i tvivl her.. Og så skal man vel finde varianterne x1-x2 for at finde et integral så man kan finde arealet ??

Er jeg helt på vildspor ? Eller

Vedhæftet fil: Dok2.pdf

Svar #1
31. august 2009 af Bonnie120 (Slettet)

Slet ingen der kan hjælpe ?


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.