Matematik

Problemregning

31. august 2009 af Tinalee2001 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En lektion varer 45 minutter.

Hvor stor en brøkdel af et døgn er det?

Hvor mange procent af et døgn er det?

Hmm tænkte på om hvordan man regner det ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2009 af NejTilSvampe

a) 24 timer/døgn * 60 min/timer = 1.440 min/døgn

45min/1.440min/døgn

b) 45/1.440 = 3,125% døgn.

Det du skal huske at gøre at regne enhederne med. Så er det altid nemt at se om du har gjort det rigtigt. timer/døgn læser du timer "per" døgn æsler/bananer læser du æsler per bananer.

så der er altså 1440 minutter per døgn og 45minutter er 3,125% af et døgn. 


Svar #2
31. august 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

 tusind tak det hjalp meget


Svar #3
31. august 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

tænkte på om noget, til en anden opg.-

hvor mange procent udgjorde tabt af købspris?

jeg kender købspris, salgspris, og tabt pris.. Hvordan skal jeg regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2009 af MN-P (Slettet)

a)

45 min er 3/4 time

1 time er 1 /24 døgn

45 min er 3/4 * 1/24 døgn = 1/32 døgn

b) 1/32 = 1*100/32 % =0,03 %

og så den anden opgave

Købspris*%/100=tab

%=tab*100/købspris


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.