Matematik

Hjælp tak... haster :)

01. september 2009 af Yoqqi (Slettet) - Niveau: A-niveau

En bilejer betalte 167 kr. for 20 l benzin og 4 l olie, mens han ved en anden lejlighed betalte 246 kr. for 35 l benzin og 2 l olie.
Hvad kostede benzin og olie pr. liter

 hvad er løsningen?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2009 af Isomorphician

At løse to ligninger med to ubekendte:

(i): 167 = 20x + 4y

(ii): 246 = 35x + 2y

Hvor:

x = liter benzin

y = liter olie


Skriv et svar til: Hjælp tak... haster :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.