Matematik

linjer i planen

01. september 2009 af etplaura (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg sidder med noget matematik og har brug for hjælp til 2 opgaver.

a) Bestem tallet c så linjerne med ligninger l: y = 4x + 5y = 10 og m: 7 * x + c * y = 4 er ortogonale.

b) Beskriv den punktmængde, der har ligning x2 - 4 x + y2 + 5 y - 10 = 0

Er lidt i tvivl om, hvad der præcis menes med at "beskrive punktmængden"?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2009 af Isomorphician

a) Hvis du ganger hældningskoefficienterne på to ortogonale linjer giver resultatet -1

b) Hvilken graf kunne der reduceres til? Ret linje? Parabel? Cirkel? Hyperbel? Ellipse?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2009 af mathon

y = 4x + 5y = 10    må være skrevet forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2009 af mathon

har du tænkt på,
at
x2 - 4 x + y2 + 5 y - 10 = 0

kan omskrives til

(x-2)2 + (y+2,5)2 = 4,52  ?


Svar #4
02. september 2009 af etplaura (Slettet)

#2: hov ja, det er da vist fuldstændig forkert skrevet :(

Der skulle have stået: l: 4x + 5y = 12


Skriv et svar til: linjer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.