Fysik

Strømmen

01. september 2009 af Millemusseensen (Slettet)

I en bil er Startsmotoren og hver af de to forlygtepærer forbundet parallelt med akumulatoren. Akumulatorens elektromotoriske kraft er ξ = 12 V. Vi regner med at dens indre resistans er Ri = 0,02Ω.
Vi ved når forlygtepærerene lyser er resistansen for hver af de to pærer 2,4 Ω. Startsmotorens resistans er 0,06 Ω.


1) Du skal beregne polspændingen, når både startmotor og forlygtepærer er slået til?

Hvordan løser jeg opgaven ?


Svar #1
01. september 2009 af Millemusseensen (Slettet)

strømmen fra akummulatoren er 0,2 ohm


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2009 af mathon

vedrørende erstatningmodstanden Rp
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=726324


Svar #3
01. september 2009 af Millemusseensen (Slettet)

det her er en anden opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2009 af mathon

I = (12 V)/(0,02 Ω) = (12 Ω·A)/(0,02 Ω) = 600 A

I1 = R2/(R1+R2)*I = (0,02 Ω)/((4,86+0,02) Ω)*(600 A) = 2,46 A

U1 = (4,86 Ω)*(2,46 A) = 11,95 V


Skriv et svar til: Strømmen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.