Matematik

hvordan ?

02. september 2009 af Julle-pighen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej (: jeg er virkelig ikke særlig god til matematik og har spurgt dem rundt om mig om de vidste det heller ikke for de er heller ikke specielt go til decimaltal og prim tal ..

opgave 17 :

a. : Hvorfor er 0,66 og 2/3 ikke det samme ?

b: hvordan vil du skrive 1/8 som decimaltal ?

c: og hvordan vil du skrive 1/3 som decimaltal ?

d: beskriv forskellen mellem de to decimal tal ?

e : Den ene slags kaldes for ''endelig decimaltal'' og den anden slags ''uendelig periodiske decimaltal''?

f: Omskriv 1/11 til decimal tal, og beskriv perioden ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2009 af mathon

2:3 divisionen går aldrig op (uendelig decimalbrøk)

            _
2:3 = 0,6..............

1:8 = 0,125 går op (endelig decimalbrøk)

              __
1/11 = 0,09.............
 


Svar #2
02. september 2009 af Julle-pighen (Slettet)

ehm hvilke stykker var det ? (a.b.c)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2009 af mathon

...ved at finde ud af det går sammenhængen op for dig


Svar #4
02. september 2009 af Julle-pighen (Slettet)

suuper har fundet ud af det .


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2017 af Esthertmariager

Hvad var svaret til f?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2018 af Snehare38 (Slettet)

svaret til "f" er periode=09


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2018 af mathon

e: Den ene slags kaldes for ''endelig decimalbrøk'' og den anden slags ''uendelig periodiske decimalbrøk''?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2018 af mathon

f:
           \frac{1}{11}=0.\overline{09}\, ...


Skriv et svar til: hvordan ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.