Matematik

Cosinusrelation

03. september 2009 af Nette82 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til dette spørgsmål!!!

Forklar hvorfor cosinusrelationen (den med cosC) 'klart' også gælder i en retvinklet trekant!!

Nogen der kan hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2009 af mathon

cos-relationen gælder for alle konvekse trekanter og dermed også for retvinklede.

c2 = a2 + b2 - 2ab·cos(90°)

c2 = a2 + b2                  da cos(90°) = 0


Skriv et svar til: Cosinusrelation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.