Matematik

vektorer

03. september 2009 af elissa92

I et koordinatsystem er givet vektorerne a= 8 over 2 og b= -3 over -5.

Bestem tallene s og t, så sa og tb = 11 over 24

Sådan har jeg gjort, men kan ikke komme videre:

s(8 over 2) og t (-3 over -5) = (11 over 24)

Håber jeg kan få hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2009 af MN-P (Slettet)

s*8+t*(-3)=11

s*2+t*(-5)=24

gang den nederste ligning med 8 og træk de to ligninger fra hinanden

find så t af den fremkomne ligning


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.