Matematik

Hjælp til matricer

04. september 2009 af Nuggi87 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Kære Studieportal.

Jeg har et par spørgsmål angående matricer. Når man har et ligningssystem og skal løse det ved hjælp af matricer, er der så nogle specifikke regneregler man skal holde sig til? Jeg kender til følgende tre.

1. Ombyt 2 rækker    2. Gang et tal ind i en række som ikke er nul. (Er 1/2) inklusiv her? 

3. Gang en række med et reelt tal ind på en række og træk denne "nye" række fra en anden række i matricen. Den nye række som fås kan erstatte den række man har trukket fra. 

Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse følgende  ligningssystem

       1x2 + 1x3 + 1x4 = 0

3x1           + 3x3 - 4x4 =7

x1 + x2 + x3 + 2x4 = 6

2x1 + 3x2 + x3 + 3x4 =6

 Håber der er nogen der kan hjælpe mig med flere retningslinier og overstående system, da jeg har prøvet flere gange og ikke kan få det som bogen får det til at være.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: En halv er selvfølgelig inklusive. Du må gange med alle tal, sålænge det du ganger med ikke er nul.

Prøv at opskrive ligningerne således:

0x1 + 1x2 + 1x3 + 1x4 = 0

3x1 + 0x2 + 3x3 - 4x4 = 7

1x1 + 1x2 + 1x3 + 2x4 = 6

2x1 + 3x2 + 1z3 + 3x4 = 6

og indsæt det så i en matrix og reducer den til RREF.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2009 af kieslich (Slettet)

skulle lige afprøve matricer i TIIA. Dette er (måske) løsningen, så kig ikke med mindre du er gået helt i stå.

Vedhæftet fil:matrix.pdf

Svar #3
04. september 2009 af Nuggi87 (Slettet)

Hvad er TIIA? Er det evt. et program man kan downloade for free??


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2009 af kieslich (Slettet)

Texas Instrument Inter Active = computerversionen af TI-89 og lignende. Er gratis. Da man ikke kan oploade TII-filer bruger jeg CutePDF til at lave pdf-filer. Det er også gratis.


Skriv et svar til: Hjælp til matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.