Matematik

vektor og koordinasæt??

05. september 2009 af atm-girl (Slettet)

hej :)

forstår ik helt en opgave så håber i kan hjælpe.

opgaven lyder sådan: Betragt 3 punkter A( -2,5), B(-9,-6) C(4,3).

                                                                                   -->   -->           -->

Bestem koordinatsættene til hver af vektorerne AB, BC, og AC

            -->  -->         -->

Tjek at AB + BC = AC og af sæt punkter og vektorer i et koordinatsystem.

 håber i ka hjælpe

hilsen

ATM


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2009 af kieslich (Slettet)


Svar #2
05. september 2009 af atm-girl (Slettet)

forstår ik hvad du har skrevet??  eller det du mener?? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2009 af kieslich (Slettet)

Det er nok fordi det ændre sig lidt. Tester lige LaTex komandoerne.

Det er formlen for at finde vektoren fra A til B. I dit tilfælde er AB =  (-9 - (-2)  ;  -6 - 5)  = ( -7  ;  -11 ). Prøv at regne de næste.


Svar #4
05. september 2009 af atm-girl (Slettet)

ja har næsten forstået, systemet i det, men er ik helt med på hvad opgave går ud på, altså hvad ska jeg gør/beregn???


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2009 af kieslich (Slettet)

Først skal du finde de tre vektorer AB, BC og AC. brug formlen i #1.

En vektor AB er en pil fra A til B. Tegn de tre punkter i et koordinatsystem og tegn pilene.

His du først følger pilen AB og dernæst pilen BC, får du så pilen AC ???

Din lærer vil på mandag sikkert fortælle dig, at dette er et eksempel på indskudsreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2009 af kieslich (Slettet)

Du kan også lægge koordinaterne til vektorerne AB og BC sammen (x-koordinater og y-koordinater for sig), og se om du får vektoren AC.


Skriv et svar til: vektor og koordinasæt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.