Matematik

reducering af brøk

06. september 2009 af nynne258 (Slettet) - Niveau: B-niveau

rducer udtrykket:(xy+(x^2))/(xy)

ved at man skal plusse tællerne sammen, men hvordan kan det ende med at resultatet bliver 1+(x/y)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2009 af peter lind

 Forkort først med x.


Svar #2
12. september 2009 af nynne258 (Slettet)

er det her rigtigt?

(xy+x^2)/(xy)

= (xy)/(xy) + (x^2/xy)

= 1+(xx/xy)

= 1+(x/y)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2009 af peter lind

ja


Skriv et svar til: reducering af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.