Matematik

Hjælp til komplekse tal(videregående)

07. september 2009 af kronquist (Slettet)

Hej.

Opgaven lyder som følgende:

Find de komplekse løsninger til ligningen z^2 - 2iz - (1 + i) = 0. Skriv svaret på formlen a+bi..

Det kunne være så dejligt hvis der var en der lavede den og forklarede den grundigt.

Med venlig hilsen Peter


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2009 af mathon

se


Svar #2
07. september 2009 af kronquist (Slettet)

Hej.

Tak for svar.

Men synes ikke helt jeg bliver klogere.

Okay jeg prøver lige.

z^2 - 2iz - (1 + i ) = 0

z^2 - 2iz - 1 - i = 0

a = 1          b = -2i       og           c = -1 - i

så sætter jeg det ind i formlen. således:

z  =  2i(+-) sqrt((-2i)^2 - 4 * 1 * (-1 - i))/2

z  =  2i(+-) sqrt (4i)/2

Hvad gør jeg så nu ?

Peter


Svar #3
07. september 2009 af kronquist (Slettet)

Jeg har løst den nu.

Ellers tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2009 af mathon

kan reduceres til
z = i ± √(i)         hvor   √(i) = (√(2)/2 + i·√(2)/2)

dvs.

z1 = (√(2)/2) + i(1 + (√(2)/2))
z2 = -(√(2)/2) + i(1 - (√(2)/2))
 


Skriv et svar til: Hjælp til komplekse tal(videregående)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.