Matematik

Differential regning

07. september 2009 af EmilieLau (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme den afledede funktion i ligningen: f(x) = x^6+3x^5-x+2

er der nogle der kan forklare mig hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2009 af peter lind

Du skal bruge at (xn)' =  n*xn-1 samt at (f+g)'=f' +g'


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2009 af Joaqim (Slettet)

 differentialkvotienten (aka. den afledede funktion), siger noget om hvor meget en graf "hælder" på et bestemt sted.

man skriver differentialkvotienten som f' af noget.

metoden, er at man ganger med exponenten, og trækker én fra den oprindelige exponent.

f.eks
f'(x) for f(x)=x^2 er lig 2x (2x^1 faktisk, men det giver det samme)
f'(x) for f(x)=x^3 er lig 3x^2
f'(x) for f(x)=x^4 er lig 4x^3
osv.

din opgave lød:

f(x) = x^6+3x^5-x+2
<=>
f'(x)= 6x^5+(3*5)x^4 (-x+2er linieært, og siger derfor ikke noget om hældningens udvikling. - SMID DET VÆK).
<=>
f'(x)=6x^5+15x^4

f'(x)=6x^5+15x^4 er svaret.

det fortæller dig, at hældningskvotioent i f.eks f(3) ved funtionen f(x) = x^6+3x^5-x+2 er f'(3) altså 6*3^5+15*3^4


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2009 af mathon

kort

f '(x) = 6·x6-1 + 3·(5*x5-1) - (1·x1-1)  = 6x5 + 15x4 - x0  = 6x5 + 15x4 - 1


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.