Fysik

Fysik A

08. september 2009 af møllemus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Jeg sidder her med en opgave som jeg simpelthen ikke kan gennemskue. Håber i vil hjælpe.

Bærerkablet til en elevator, der holder stille, går pludselig i stykker. Efter 2,0 s forløb træder elevatorens sikkerhedssystem i funktion, og over en strækning på 4,0 m standses elevatoren.
a) Hvor langt falder elevatoren inden sikkerhedssystemet træder i funktion?
b) Hvor stor er farten da?
c) Hvor stor er den gennemsnitlige acceleration under opbremsning?
d) Hvor lang tid går der fra kablet springer til elevatoren holder stille?
e) Hvor langt har elevatoren bevæget sig i dette tidsrum?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2009 af mathon

a)    s = ½·g·t2

b)    v = g·t

c)    2·a·Δs = -vbeg2   (a<0 da vektor a's retning er modsat bevægelsesretningen som defineres positiv)

d)    t = (v - vo)/amiddel + (2 s)

e)    s = ½·g·(2 s)2 + (4 m)


Skriv et svar til: Fysik A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.